Ett magasin från Mekonomen

Därför är kylboxen oumbärlig på din resa

Det finns många anledningar till att skaffa sig en kylväska eller kylbox innan semestern.
Och det finns bra alternativ som passar alla plånböcker.
Här är tre alternativ i olika prisklasser – och tips på hur du kan använda dem.

Tänk att slippa kön på den stökiga hamburgerrestaurangen och istället duka upp en härlig picknic på något trevligt ställe längs med vägen. Att ha möjlighet att hålla mat fräsch under långa bilresor kan sätta guldkant på vilken semester som helst. Föredrar du varm mat? Inga problem. Det finns 12-voltsdrivna modeller som också har värmefunktion så att man kan njuta av en hemlagad varm måltid när man känner för det.

 

En kylväska underlättar inte bara längs vägen – utan kanske mest när man kommer fram. Oavsett vart man reser behöver man ofta handla det nödvändigaste som till exempel smör och mjölk direkt. Med en bra kylväska i bagageluckan slipper man det, det är bara att lasta över det man har hemma i kylen innan man åker.

 

Det finns olika typer av kylväskor, vissa drivs med el och andra inte. Tänk igenom hur du kommer att använda din kylväska eller kylbox innan du köper en. Här är tre förslag på bra modeller i olika prisklasser.

 

BUDGET

Ett enkelt och praktiskt alternativ är en mjuk kylväska som den här. Tack vare det lilla formatet är den lätt att ta med sig i bilen, båten eller på campingen. Också perfekt att ta med på picknicken. För extra kyla komplettera gärna med några kylklampar.

Pris: 99 kronor.

 

MELLAN

Den här kylboxen från Carwise är ett bra val för de flesta. Boxen är rymlig med sina 24 liter samtidigt som den sällan upplevs som för stor. Kylboxen pluggas in i 12-voltsuttag och kyler sen ner till 16 grader under omgivningstemperaturen. I en bil där det är 20 grader betyder det alltså låga 4 grader. Vill man använda sin box till att hålla något varmt klarar värmedriften upp till +55 grader.
Pris: Just nu 449 kr (ord pris 649 kr)

 

LYX

Att kalla det här för en kylväska eller kylbox är kanske en underdrift – det är i praktiken en mobil kyl och frys. Tack vare riktig kompressordrift klarar den temperaturer ner till 22 minusgrader och klarar att frysa även vid höga utomhustemperaturer. Boxen drivs antingen av 12-volt eller pluggas in i ett vanligt vägguttag. Boxen är också en av de största på marknaden – 49 liter rymmer den.

Pris: 4 999 kronor.